Benodigdheden

Wat heb je eigenlijk allemaal nodig als je een hond wilt aanschaffen?

Chip

Vanaf 1 april 2013 (geen grapje) geldt voor honden die er in Nederland bij komen een chip- en registratieverplichting. Het niet chippen en registreren van je hond is strafbaar. Je kan een gevangenisstraf of een geldboete tot € 19.500 krijgen.
Bron: Rijksoverheid

Met behulp van een chip is je hond te identificeren. De chip wordt door een dierenarts met een injectiepen geïnjecteerd. De gemiddelde kosten liggen tussen de € 30,00 en € 50,00.
Na het inbrengen merkt je hond niet dat hij een chip draagt. Op de chip is het wereldwijd unieke nummer van het dier vastgelegd. Het is dus ook belangrijk om het chipnummer en de gegevens van je hond te registreren in een databank. Zonder registratie is het chipnummer niets meer dan een loos nummer.

Er bestaan diverse databanken waar je jouw hond kunt registreren. Bezoek http://www.chipnummer.nl voor meer informatie.

ID-tag

Ook een ID-tag kan handig zijn. Zet hierop de naam van jouw hond en jouw telefoonnummer en woonplaats. Hang deze aan de halsband van je hond en de eerlijke vinder kan jou bellen.

ID-tag

Bench

Als je de keus hebt gemaakt om een pup aan te schaffen, kan een bench uitkomst bieden. Train je pup, van begin af aan, kennis te maken met de bench. Zet zijn mandje in de bench en wat speelgoed.
Als hij de bench gewend is, kan hij daar goed toeven als je even de deur uit gaat. Een bench geeft jouw hond zijn eigen plek in huis en is een ideale hulp bij o.a. zindelijkheidstraining en verlatingsangst.

Er zijn diverse maten en modellen. Voor de kamerkennel geldt dat de volwassen hond erin moet kunnen staan en languit kunnen liggen.

Opvouwbare kamerkennel met 2 deuren.
Verkrijgbaar in 2 maten: 92 x 57 x 64 cm en maat 107 x 71 x 77 cm.

Hondenbench

De zwarte Nobby vouwkooi is een mooi afgewerkte bench voor de hond. Deze vouwkooi beschikt over twee praktische deurtjes die gemakkelijk dicht kunnen. Wanneer de vouwkooi even niet meer gebruikt hoeft te worden kan hij gemakkelijk in elkaar gevouwen en opgeborgen worden.
Afmetingen: 78 X 55 X 62 cm.

Hondenbench1

 

 

 

 

 

 

 

Zindelijkheidsmatjes voor de pup

Deze super absorberende pads zijn ideaal voor zindelijkheidstrainingen. De pads hebben een speciaal toegevoegde geur die ervoor zorgt dat het extra aantrekkelijk is voor de pup op de pad te plassen. Door de absorberende en vasthoudende laag worden vieze geurtjes direct gevangen gehouden in de pads. Formaat: 60×60 cm. (L)
Training Pads Puppy

Kussen

Als je een volwassen hond in huis haalt die geen bench gewend is, geen probleem. Zorg voor een comfortabele Mand of een Kussen en maak hem vertrouwd met zijn eigen plek.

Comfortabele kussens zijn in diverse formaten en prijsklassen te vinden.

Dit superzachte matras is een heerlijke ligplaats voor uw viervoeter. Het is gemaakt van een 100% gerecyclede groene vezel vulling, wat zorgt voor een betere demping en verbeterde duurzaamheid tijdens het wassen. Voorzien van een anti-slip onderzijde wat er voor zorgt dat het niet gemakkelijk kan verschuiven. Het matras is te reinigen in de wasmachine.

– Gemaakt van Chenillestof en zachte pluche.
– Handig voor in de auto.
– Anti-slip onderzijde.
– Machine wasbaar.
– Verkrijgbaar in 2 kleuren en 2 maten.

hondenkussen Scruffs

 

 

 

 

Complete ligzak. Materiaal Katoen/acryl, tons-sur-ton geweven. Met rits. Hoes is wasbaar. Afmetingen: 120 x 80 x 21 cm.

hondenbed Lex en Max

Mand

Kies de juiste hondenmand. Bij het kiezen van een hondenmand/kussen moet je rekening houden met diverse dingen.

Net als wij mensen, heb je honden in diverse maten en vormen. Belangrijk bij je keuze is de grootte, de vorm, hoe zal het liggen voor jouw hond en de duurzaamheid. De mand moet groot genoeg zijn. Jouw hond moet zich kunnen strekken en plat op zijn rug kunnen liggen. Denk aan het comfort van jouw hond. Als jouw hond nog in de groei is, is het verstandig daar rekening mee te houden.

Kies een mand/bed met een bedekking die/dat wasbaar is. We moeten de bedekking regelmatig wassen om ziektekiemen te voorkomen.

De prijs van een hondenmand/bed variëert van € 10 tot € 350, afhankelijk van het type, de grootte en het merk. Kies er een die geschikt is voor jouw budget is, zonder het comfort en de gezondheid van jouw hond in gevaar te brengen.

En als laatste maar zeker niet de minste, het bed moet duurzaam zijn. Het bed moet sterk genoeg zijn om het erop kauwen/bijten te weerstaan. Dit soort bedden zal ons ook helpen geld te besparen, omdat je dan minder vaak een nieuw hondenbed hoeft te kopen.

Hondenmand Bol Hondenmand Bol1

Als je echt een luxe bed wilt voor je hond kan je kiezen voor dit hondenbed Windsor. Dit is een echte hondensofa die gemaakt is van een glanzend leerachtig materiaal, op een sterk houten frame, met de kwaliteitsvereisten welke we ook voor onszelf hanteren. Het is eenvoudig schoon te maken. Het kussen is van stof, leverbaar in zwart met blauwgrijs binnenwerk. Buitenmaat 132x78x52 cm, binnenmaat 90×53 cm.

hondenbank

Voer- en drinkbakken

Er zijn diverse voer- en drinkbakken te koop. Voor de grotere rassen is het beter om de bakken niet op de grond te plaatsen maar op een verhoging. Dit is beter voor de nek, de hond moet “bukken” voor zijn eten en dat kan de nek te veel belasten. Als een hond in de natuur van de grond eet, dan gaat hij liggend eten, maar dat is met de diepe voerbakken die wij meestal gebruiken niet mogelijk. Wil je jouw hond toch laag eten geven, dan kan je het beter op een lage schaal of op een bord geven.

Er bestaan diverse studies die melden dat verhoogde voerstandaards het risico op een maagtorsie (= maagkanteling) zou kunnen verhogen. Over maagtorsie vind je meer informatie op Wikipedia; https://nl.wikipedia.org/wiki/Maagtorsie_(honden).

De onderzoeker Lawrence T. Glickman heeft gezegd dat door de verhoogde voerstandaards het “lucht zuigen” wordt verergerd, waardoor het risico op een maagtorsie wordt vergroot. Een standaard die ietsjes van de grond af staat, zal minder risico geven dan dat het op borsthoogte staat.

Voerbak laag                                             Voerbakken

 

 

Outdoor drinkbak

Deze outdoor drinkbak is een soort fontein die heel mooi in de tuin kan staan. Het is tevens een mooie en handige plek om te drinken voor de hond.

Drinkbak Tuin

Riemen, harnassen, tuigjes

Het is heel belangrijk een goede lijn uit te kiezen, want de lijn moet op een doeltreffende manier de aansporingen doorgeven die via de hand aan de hond gegeven worden.

Als je een pup hebt, laat hem er aan wennen vanaf dat hij 2 maanden oud is. Maak hem nauw genoeg, zodat hij niet over de kop kan schieten, vooral als het een ras betreft met een losse keelhuid, zoals de Basset Hound of de Bloedhond. Twintig tot dertig minuten oefenen per dag is nodig om de hond het systeem bij te brengen. Het is geen krachtmeting. Hoe harder u hem naar achteren trekt, hoe meer uw viervoetige atleet in de riem gaat hangen om ook te gaan trekken. Lijn en halsband zijn niet meer dan een middel om een boodschap over te brengen. Voor hem is de straat een paradijs van geuren die hij graag wil opsnuiven.

Er bestaan diverse meningen wat nu goed zou zijn voor jou en je hond om mee te wandelen. Een riem, een harnas of een tuigje.

Indien je besluit een riem, harnas of tuig aan te schaffen, neem vooraf de maten.

Voor een halsband meet je de omtrek van de nek van jouw hond.

Voor een harnas meet je de omtrek van de borstkas van jouw hond.

Voor jassen/truitjes meet je de lengte van de rug van uw hond.

Hier vind je alles voor je hond!

 Trainings- / Looplijn

looplijn

Een goede trainingslijn is gemaakt van soepel leer en is tussen 1m en 1,50m lang. De lijn moet ook weer niet te
kort zijn, want dan krijgt de hond onvoldoende vrijheid, waardoor hij agressiever kan worden. De veel gebruikte riem met oprolmechaniek geeft hem daarentegen een goede actieradius.

Een looplijn gemaakt van zacht leer. Lengte: 125cm x 1cm. Topkwaliteit.

 

Riem

Hup naar buiten en flaneren maar met de Utility collectie van Rogz for DogzRogz for Dogz heeft diverse collecties in nylon van zeer hoogwaardige kwaliteit.

Wie durft er nu nog te zeggen dat de viervoeter niet ongelooflijk stoer over straat kan gaan?
Verwen jouw hond met een Rogz for Dogz halsband en bijpassende looplijn.

rogz-for-dogs-rogz-for-dogs-armed-response-halsban

 

 

 

 

 

 

Flexibele rollijn

Door het oprolmechanisme is de Flexi een ideale lijn om uw hond bewegingsvrijheid te geven, en daarnaast kort(er) te houden als dat nodig is.

Flexi is al jarenlang een gerenommeerde naam op het gebied van hondenlijnen met een oprolfunctie. De kwaliteit van Flexi wordt onder andere bepaald door de unieke dubbele remtechniek, de duurzaamheid van de houder en lijn en het gebruiksgemak.

Flexi rollijn

 

 

 

 

 

 

Luxe halsband

Deze stoere halsband heeft een verchroomd beslag, superzachte voering en hoog draagcomfort. Een mooie leren riem er bij en het is een genot om je hond uit te laten met deze accessoires!

Karlie Halsband     Trainingslijn

 

Loop je regelmatig met 2 honden? Dan is deze koppelriem zeer praktisch!

koppelriem

Harnas

Het unieke, gestoffeerde ontwerp controleert en stuurt de hond vanaf de borst waardoor je maximale controle over jouw hond hebt. Dit kan over-enthousiaste honden helpen te kalmeren en het vereenvoudigt de training en gedragstherapie.

Hondentuigje

Tuigje

Dit Norwegian tuig voor de hond is prettig draagbaar, zeer sterk en van zeer goede kwaliteit. Het gehele tuigje is van binnen bekleed met fleece en heeft aan de buitenkant een water werende laag. Het tuigje heeft tevens reflecterende lijnen en een reflecterend label waardoor de hond altijd opvalt wanneer er licht op hem of haar schijnt. Het Norwegian tuig kan gebruikt worden tijdens het wandelen, joggen en fietsen.

Harnas

De Ranger Tuig Professional van Hunter zijn erg mooie hondentuigjes die zeer comfortabel zitten. Door de brede banden biedt dit tuig veel stevigheid en is zeer sterk. Dit type tuig is tevens te gebruiken bij diverse sporten.

Tuigje

De Gentle Walker

De Gentle Walker is een correctiehalsband voor het goed en vriendelijk corrigeren van jouw hond. Deze correctiehalsband werkt via twee koordjes onder de oksel van de hond.

Gentle correctiehalsband

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk eens naar onderstaand filmpje, misschien kun je daarna je keuze maken voor een riem, harnas of tuigje.

Het is sowieso handig om de hond te leren niet aan de lijn te trekken maar ontspannen aan de lijn te laten lopen. In dit boek staat een hondvriendelijke en effectieve methode voor het ontspannen aan de lijn leren lopen.

De methode is snel en makkelijk te leren en geldt voor alle honden, onafhankelijk de grootte, het ras, en de leeftijd.

De methode wordt stap-voor-stap uitgelegd met ondersteuning van informatieve foto’s. Hiermee is het een praktische handleiding geworden voor het netjes aan de lijn leren lopen.

Boek Help mijn hond trekt

error: Content is protected !!