Boeken

Boeken over honden

Je vindt hier diverse boeken met informatie over honden. Handig als je net een puppy of nieuwe hond in huis hebt en je wilt meer lezen over het krijgen van een vrolijke viervoeter.

Honden opvoeden en trainen voor Dummies

Maak hondentraining leuk en doeltreffend! Dit positieve boek laat zien hoe je voor jouw hond de juiste trainingsmethode kiest, gebaseerd op zijn unieke persoonlijkheid. Of je nu je puppy wilt opvoeden, je viervoeter leuke nieuwe trucs wilt leren of een oudere hond wilt trainen, met deze enthousiaste gids komt het zeker goed. Volg de vriendelijke methode en de vele nuttige tips en jullie zullen met sprongen vooruitgaan en een hechte band ontwikkelen.

Honden opvoeden voor Dummies

 

 

 

 

 

 

Uw hond trainen en opvoeden

Er staan drie zaken centraal in dit boekje over opvoeden en trainen van honden: de psychologie van de hond, de opvoeding van de hond en gedragsstoornissen. De auteur is niet alleen hondentrainer, maar ook specialist in het oplossen van probleemgedrag bij honden. De opzet is handig, de juiste volgorde wordt gehanteerd en de teksten zijn begrijpelijk, ook voor de leek. Niet alleen bestemd voor eigenaren met probleemhonden, maar zeker ook voor diegenen die starten met de opvoeding en training van een jonge hond. Het begrijpen van de psyche van de hond, het hanteren van de juiste methodes en het begeleiden van eventuele gedragsproblemen is op beknopte, maar heldere wijze samengebracht.

Uw hond trainen en opvoeden

 

 

 

 

 

 

 

Het grote Puppyboek

Wat beweegt jouw hond? Waarom is de ene hond een sociaal, lief dier en lijkt de andere hond onhandelbaar, wat u ook doet?

De regels van de roedel.

Wat is een roedel? Een roedel is een groep honden, en het gedrag dat honden duizenden jaren geleden vertoonden in een wilde roedel vertonen ze vandaag de dag nog steeds. In zo’n roedel gelden regels. Sociale regels die honden nooit breken.

En als je die regels leert kennen kun je ze in jouw voordeel gebruiken.

Jouw hond ziet namelijk jouw gezin of jouw thuissituatie als zijn roedel. Afhankelijk van hoe jij je opstelt in die roedel val je, in zijn wereld, in één van de twee categoriëen:

In zijn roedel sta je onder…. of boven hem. En als je onder hem staat, zal hij dat laten merken ook. Hij zal gedragsproblemen gaan vertonen en je allerlei signalen geven dat hij je de baas probeert te blijven. Dit zijn allemaal signalen van een hond die denkt dat hij hoger staat in de roedel:

– Hij trekt aan de riem
– Hij blaft onophoudelijk, ook tegen jou
– Hij bespringt je als je het huis binnenloopt
– Hij loopt je in de weg en gaat niet aan de kant
– Hij vertoont moeilijk, agressief en dominant gedrag
– Etcetera…

Puppyboek

 

 

Met dit boek leer je de juiste signalen te communiceren…

 

 

 

 

 

Door de ogen van de hond

Los hinderlijke gedragsproblemen op, zoals: Trekken aan de riem, niet alleen kunnen zijn, onzekerheid, uitvallen, opspringen, onzindelijkheid, agressie, vuurwerkangst, overdreven waken, najagen van fietsers en joggers, bang voor vreemde mensen en nog heel veel meer!

boek door de ogen van de hond

 

 

 

 

 

 

 

Spelenderwijs opvoeden van uw pup

Er zijn verschillende manieren om honden op te voeden. De eerste methode gaat uit van het principe dat een hond ongenadig op zijn kop moet krijgen als hij niet doet wat hij eigenlijk wel zou moeten doen, zodat hij uit angst voor de correctie doet wat wij willen. Een andere manier is om het voor een hond zo leuk te maken als hij iets voor ons moet doen, dat hij het graag en met plezier doet. Dit boek gaat uit van de laatstgenoemde methode.

boek spelenderwijs opvoeden pup

 

 

 

 

 

 

 

 

César Millán

César Millán is bij bijna elke hondeneigenaar bekend van zijn boeken en de televisieserie The Dog Whisperer, uitgezonden door SBS6 en National Geographic Channel.

César Millán werkt met de dominantie-theorie, oftewel de “Power of the Pack”-methode. De meeste hondenpsychologen werken met één hond tegelijk, maar Cesar werkt met een roedel. In het wild hangt het overleven van een hond af van een sterke, stabiele en georganiseerde roedel, waar de roedelleden hun plek weten en de regels volgen die gevormd zijn door de roedelleider. Het roedelinstinct is waarschijnlijk de grootste natuurlijke motivator voor een hond. César Millán leert mensen hoe ze een goede roedelleider kunnen worden. De roedelleider is namelijk het voorbeeld voor alle andere roedelleden.

In 2006 riep het Platform Verantwoord Huisdierenbezit de televisiezender SBS6, met een petitie, op om de uitzendingen van de Amerikaanse versie van het programma ‘De opvoedpolitie voor dieren’ met César Millán te staken. Het platform vond dat hier gebruik werd gemaakt van dieronvriendelijke methoden. Men stelde dat “De gepropageerde methoden schade zouden kunnen toebrengen aan de relatie van kijkers met hun hond.”

De American Veterinary Society of Animal Behavior liet weten bezorgd te zijn over de heropleving van de training gebaseerd op de dominantie-theorie van César Millán. De organisatie raadt dierenartsen af om klanten te verwijzen naar trainers of gedragsdeskundigen die de dominantie-theorie toepassen.

César Millán is geen traditionele trainer vanwege zijn unieke vermogen de psychologie van de hond echt te doorgronden en te vertalen naar een aanpak die echt werkt. In het boek Cesars aanpak deelt hij zijn rijke kennis over honden en hun gedrag, waarmee hij je inzichten en tips geeft om zelf een sterke en warme band met je hond te krijgen.

Het boek “Cesars aanpak” bevat alle informatie die nodig is om bijtincidenten te voorkomen als de hondengeleider in staat is om kalm en zelfverzekerd leiding te geven aan zijn hond. Beweging, discipline en affectie zijn de speerpunten voor een evenwichtige hond. Aan de orde komen: de oorzaak van agressie bij honden en de therapie gebaseerd op een beter begrip voor de ware aard van de hond en lichaamstaal. Dit boek is een goede leidraad voor iedereen die wel eens met honden te maken heeft. Het boek bevat informatie om een goede roedelleider te worden waardoor bijtincidenten tot het verleden behoren.

Cesars aanpak

In het boek “De leider van de roedel” gaat César Millán in op de vaardigheden en inzichten die elke hondenbezitter nodig heeft om een echte “Leader of the Pack” te worden. Hij geeft aan hoe belangrijk het is om kalme en zelfbewuste energie uit te stralen, dat vormt de basis van zijn methode. Hij laat zien hoe je die energie optimaal inzet en hoe dat niet alleen bij honden maar ook bij mensen werkt. In dit boek beantwoordt hij talloze vragen uit zijn praktijk en geeft een schat aan praktische tips.

Cesar, leider van de roedel

Labradoodle Geheimen

labradoodle-geheimen-3d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Border Collie Geheimen

Border Collie Geheimen

Labrador Handboek

Labrador Handboek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het complete handboek voor de Chihuahua

het-complete-handboek-voor-de-opvoeding-verzorging-en-training-van-een-chihuahua-778x1024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Communiceren met een dove hond

Het communiceren vereist bij een dove hond meer geduld, doorzettingsvermogen en creativiteit dan bij een horende hond.

Natuurlijk is de mate van trainbaarheid afhankelijk van het ras maar zeker ook van de eigenaar. Schaf nooit een dove hond aan vanuit medelijden omdat hij anders ingeslapen wordt. Jaarlijks worden duizenden dove honden in de wereld ingeslapen of simpelweg aan hun lot overgelaten. Je kunt niet elke hond redden! Maak je toch de keuze om deze uitdaging aan te gaan, dan zal dit boek je zeker handvatten bieden voor het omgaan met een dove hond.

mijn-eerste-jaar-met-julie-omgaan-met-dove-hond-cover1

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!