Gezondheid

De gezondheid van jouw hond

Er is een reden waarom ze de hond ‘man’s beste vriend‘ noemen. Het is echt een eer om het vertrouwen van je hond te winnen en te behouden. Het is belangrijk jouw hond echt te leren kennen. Niet alleen dat hij graag jouw pantoffels aangeeft, of wat zijn favoriete speeltje is of waarom hij een hekel heeft aan de postbode. Het is ook belangrijk om de lichaamstaal van jouw hond te kennen en de symptomen van ziekte te herkennen, zodat je kunt zorgen dat hij in tip-top conditie is. Je wilt natuurlijk dat jouw beste vriend gelukkig is!

Dierenarts

Informeer eens bij een dierenarts over de behandelingen en diensten die zij aanbieden, neem kennis van de openingstijden en het telefoonnummer.

De dierenarts kan je adviseren over welk verzorgingsproduct jouw specifieke hond nodig heeft, afhankelijk van zijn grootte, ras, vacht en kenmerken. De verschillende rassen hebben elk hun eigen, unieke gezondheidsproblemen en voorkeuren. De dierenarts kan tips geven over de gezondheid, maar bijvoorbeeld ook trainingsadviezen.
Laat je informeren over vaccinatieprogramma’s en welk voedsel geschikt is voor je hond.

De verzorging van pups kan sterk variëren met volwassen honden. De vaccinatieprogramma’s kunnen enorm verschillend zijn. Het is een goed idee om al deze achtergrondinformatie te krijgen voordat je eigenaar van een hond wordt, zodat je goed voorbereid bent en vooruit kan plannen voor de reguliere zorg en de behandeling die jouw hond nodig heeft.
Door de opbouw van een goede relatie met de dierenarts – niet alleen in noodsituaties – kun je er voor zorgen dat jouw hond gelukkig en gezond is en blijft!

Tegenwoordig zijn er steeds meer dierenartsen die een holistische behandeling geven, wat bij uitstek geschikt is voor chronische aandoeningen en problemen waarbij geen duidelijke diagnose te stellen is. Je kunt hierbij denken aan chronische pijnklachten ten gevolge van artrose, rugproblemen, problemen met pezen en banden etc.

Maagtorsie

Een maagtorsie, ook wel maagverdraaiing of maagkanteling is een gevaarlijke aandoening bij honden. Een maagtorsie is altijd een spoedgeval. Om meer te lezen over maagtorsie kunt u naar de site van LICG of dit e-book downloaden (bron: LICG).

Vuurwerkangst

Bijna alle honden zijn bang voor vuurwerk. Zodra je de eerste knal hoort wil je hond vaak niet meer … lees meer

Hoe lang leeft een hond?

Hoe lang een hond leeft is erg afhankelijk van de grootte, het ras, de leefomgeving, het voer, erfelijke ziektes enz. Een gemiddelde hond leeft 8 – 16 jaar.

Gemiddeld kan een kleine tot middelgrote hond van rond kan 5-10 kg leven tot ongeveer 16 jaar. Honden van ongeveer 15-40 kg leven meestal rond 8-10 jaar en honden met een gewicht van meer dan 45 kg leven meestal niet langer dan 8 jaar.

Dit is een gemiddelde, het is ook erg afhankelijk van hun conditie en gezondheid.

Zorg ervoor dat je jouw hond de beste behandeling, voeding, gezondheid en alle liefde geeft die je kan bieden. Jouw hond zal langer leven dan de gemiddelde hond als je hem verantwoord en liefdevol verzorgt.

Overlijden van je hond

Ooit zal je het meemaken dat je hond overlijdt. Aan een ziekte, een ongeluk of door ouderdom.

Geen favoriet onderwerp om over te praten/schrijven maar wel een onderwerp waar je mee te maken kunt gaan krijgen. Veel huisdiereigenaren kiezen er tegenwoordig voor om hun huisdier te laten cremeren. Dan kan een prachtig asbeeld, vervaardigd uit tinlegering, verbronsd of zilvertin dienen als blijvende herinnering. Aan de onderzijde van het beeldje kan een hoeveelheid as van het geliefde huisdier bewaard worden.

asbeeldje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen mijn hond overleed … lees meer

 

 

 

error: Content is protected !!