Kleding

Een hond behoort geen kleding te dragen. Dat is voor veel hondeneigenaren een feit. Toch zijn er honden die het koud kunnen hebben en het dan toch lekker warm en comfortabel willen hebben als ze naar buiten gaan. Een mooie jas of trui kan dan echt een uitkomst zijn.

De maat voor jouw hond is de lengte vanaf de halsband gemeten naar de staartaanzet.

Hondenjasje           poedeljasje      warmer

Er zijn ook honden die niet van regen houden. Dan kan je kiezen voor een hippe hondenregenjas.

hondenregenjas  Regenjas     Regenjhas blauw

 

Lekker warm, gewatteerd jasje met reflectie bovenop. Gemaakt van waterafstotend materiaal, afgewerkt met fleece en voorzien van een riemopening.

outdoorjas              vrijetijdsjasje

Een warm, reflecterend veiligheidsvest. Sluit nauw aan op het lichaam van je houd, extra comfortabel en isolerend. Gemaakt van waterbestendig materiaal. Dit vest is gemaakt om jouw hond warm te houden, dus het wordt afgeraden om dit in de zomer te gebruiken.

veiligheidsvest

Loopsheid

Als je een teef hebt, wordt ze meestal twee keer per jaar loops. De eerste loopsheid kan je verwachten tussen de 6 maanden en 1 jaar. De loopsheid duurt gemiddeld 3 weken. De eerste 10 dagen verliest je hond dan bloed uit de vulva. In de loop van de dagen zal het bloeden minder worden en zal de uitscheiding uit meer helder vocht bestaan. Rond de 12e dag zijn de meeste teven dan het meest vruchtbaar, maar ook buiten deze periode. Tijdens de periode van de loopsheid moet je goed op je teefje letten, de reuen zullen als een magneet worden aangetrokken tot jouw teef. Het is ook zo dat jouw teef op zoek zal gaan naar een reu die haar goedkeuring heeft. Het is misschien wel handig om je teefje aangelijnd te houden als ze loops is.

Tegenwoordig zijn er hele hippe loopsheidsbroekjes te koop die jouw teef echt niet misstaan.

Loopsheidbroekje   Loopsheidbroekje

 

 

error: Content is protected !!