Op vakantie

Op stap met je hond – Op vakantie

Voordat je met je hond op vakantie gaat dien je van alles te regelen. Het zijn zaken die je, ruim voordat je op vakantie gaat, moet regelen. Er zijn diverse zaken waar je rekening mee moet houden zoals inentingen, chippen, vervoer enz.

Autovakantie

Honden kunnen meestal wel goed mee op vakantie. Ze kunnen echter wel last krijgen van wagenziekte of stress tijdens een lange autorit. Probeer je hond daarom te laten wennen aan de auto en zorg voor een veilige, vertrouwde plek zoals een bench of een mandje.

Geef honden onderweg voldoende plas- en wandelgelegenheid. Laat je hond bij warm weer nooit in de auto achter. Zelfs een schaduwplek en open raam kunnen niet voorkomen dat hij uitdroogt, wat na tien minuten fataal kan zijn!

Land van bestemmingboxer in strandstoel

Als je je hond mee wilt nemen op vakantie, check dan vooraf of niet alleen het vakantieadres, maar ook het land van bestemming honden toelaat. Dit verschilt per land. Het LICG verstrekt informatie over inentingen die je hond nodig heeft voor je vakantiebestemming én de landen waar je doorheen rijdt.

Checklist voor vakantie met je hond

◊  Dierenpaspoort en/of inentingsboekje
◊  Rabiësverklaring voor de hond
◊  Gezondheidsverklaring van de dierenarts
◊  Eventuele medicijnen
◊  Telefoonnummer van eigen dierenarts
◊  Eigen eet- en drinkbakken
◊  Eigen voer (ook voor onderweg) en water
◊  Riem, mand en deken
◊  Halsband met adreskokertje met het vakantieadres en een telefoonnummer
◊  Extra riem
◊  Een foto van je huisdier voor als je hem kwijtraakt
◊  Poepzakjes
◊  Vochtige doekjes
◊  Tekentang
◊  EHBO-doos voor uw huisdier
◊  Hondenschoentjes
◊  Eventueel muilkorf (in sommige landen verplicht bij je te hebben)
◊  Beschermhoes en/of veiligheidsnet voor in de auto
◊  Bench

Autobenches

bench

 

De Wire Dog Crate van Pawise is een stevige bench voor honden. De bench is gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen waardoor de bench ideaal is voor thuis op reis en voor training.

Verkrijgbaar in de afmetingen: 62 / 78 / 92 / 107,5 / 122 cm.

 

 

autobench

 

Perfect voor op reis, opvouwbare nylon transportbench. Ideaal als slaapplaats / rustplaats voor uw lieveling en kan in enkele seconden worden ge(de)monteerd door praktische vouwfunctie. Uitneembare bodem met klittenband.
Optimale toevoer van verse lucht door middel van een sterke en duurzame netten.
Aan drie zijden te openen zijden (boven, voorkant, zijkant). Gemakkelijk schoon te maken door afneembare, wasbare stof.

Verkrijgbaar in de afmetingen: 50 / 60 / 69 / 80 / 102 / 121 cm.

 

reis-autobench

Deze hondenbench is extreem licht om te dragen en makkelijk op te zetten en in te klappen. Het binnenste stalen frame is inklapbaar en biedt een goede bescherming voor uw hond. Er zijn 3 openingen, aan de voorkant, de bovenkant en aan de zijkant. De kennel kan ook worden geplaatst in de kofferbak en worden vastgezet met de bungeekoorden. Er zijn rolgordijnen die zorgen voor intimiteit voor uw hond als het rust verlangt. De zware ritsen garanderen gebruiksgemak, gecombineerd met een lange levensduur. De sluitingen zorgen ervoor dat uw hond de ritsen van binnenuit niet kan openen. Het wasbare binnenkussen is uitneembaar. U kunt de ingeklapte bench gemakkelijk dragen met behulp van een handvat.

Verkrijgbaar in de afmetingen: 82 cm / 92 cm / 120 cm.

Muilkorf

In sommige landen moet je een muilkorf bij je hebben. Kijk even bij invoerregels of dat in jullie vakantieland ook zo is.
Een muilkorf kan ook handig zijn tijdens een bezoek aan de dierenarts of de trimsalon. Verkrijgbaar in meerdere maten en diverse uitvoeringen.

muilkorf

 

 

 

 

 

Hondenschoentjes

Als je van plan bent om lange wandelingen te maken in bergachtig gebied is het handig om speciale schoentjes mee te nemen, want de voetkussentjes beschadigen sneller dan je denkt.

hondenshoentjes

Informatieve links

Op vakantie binnen en buiten de Europese Unie (EU) heeft jouw hond een dierenpaspoort nodig. Hij moet ook een chip hebben. Je kan deze krijgen bij je dierenarts.

Op de site van de Rijksoverheid staat meer informatie over het meenemen van je huisdier op vakantie.

Het LICG verstrekt informatie over inentingen die je hond nodig heeft voor je vakantiebestemming én de landen waar je doorheen rijdt.

 

 

error: Content is protected !!