Wandelen

Op stap met je hond – Wandelen

Wandelen met je hond is een fijne bezigheid. Je krijgt dagelijks de nodige beweging en frisse lucht. Dat is goed voor jou en voor jouw hond.

Puppy

Als je een puppy hebt, neem hem dan in het begin niet meteen mee voor een wandeling van een uur. Het is beter om de lengte en het tempo op te bouwen. Als je zelf zonder ervaring start, kunnen jullie samen rustig opbouwen. Jouw hond kan misschien wel de motivatie zijn die je nodig had om zelf vol te houden.

Kan je zelf al langere afstanden aan, bouw dan toch de sessies met je hond rustig op. Las bijvoorbeeld aparte sessies met je hond in tot hij op jouw niveau mee kan. Verwacht niet dat hij meteen jouw tempo en afstand kan volgen.

Met intensieve beweging zoals een stevige loopsessie wacht je best tot het skelet van jouw hond volgroeid is. De leeftijd waarop een hond volgroeid is hangt af van het ras (en dus de grootte) van jouw hond. Die leeftijd varieert van 1 tot 2 jaar.

Wil je toch een flink eind gaan wandelen, dan is deze Buggy een goed alternatief.

Innopet Buggy

 

 

 

 

 

 

 

Warm weer

Ga niet te lang lopen met je hond als het heel warm is (+25°C) en zeker niet midden op de dag. Ook voor ons zijn dit niet de aangewezen omstandigheden, maar wij hebben het toch net iets makkelijker om onze lichaamstemperatuur, ook in warmere temperaturen, onder controle te houden.

Wij zweten om onze lichaamstemperatuur te laten zakken. Honden zweten niet, maar hijgen. Bij stevige inspanning en in hogere temperaturen zal hijgen niet meer volstaan om de lichaamstemperatuur naar beneden te krijgen. Een hond zal ook niet tijdig stoppen of zijn inspanningen doseren, hij zal met je mee blijven lopen tot hij er letterlijk bij neervalt.

Als je met warm weer gaat wandelen, neem dan deze waterfles mee voor onderweg.

Waterfles

 

Met deze waterfles heb je altijd drinkwater én een drinkbak bij je voor je hond.

Onderweg zit de fles in de waterbak van je hond. Erg praktisch en ideaal voor onderweg!

 

 

 

 

Volle maag

Je hebt zelf misschien ook al ervaren dat het niet makkelijk en aangenaam lopen is als je net gegeten hebt. Ook voor jouw hond is dat zo. Bij de hond kan te intensieve beweging met een volle maag zelfs fatale gevolgen hebben. Plan je loopsessies dus aan, aan zijn maaltijd of andersom.

Blijf in connectie

Dat betekent: blijf met je aandacht er bij. Let op je hond en de signalen die hij afgeeft. Tekenen van bijvoorbeeld uitputting kunnen zijn: niet stoppen met hijgen, achterpoten die slepen, staart naar beneden… Stop tijdig en dwing je hond niet verder te lopen dan hij aankan. Je kan tussendoor ook aandachtsoefeningen doen tijdens de loopsessie.

Drinken/eten

Laat je hond na de loopsessie voldoende water drinken en geef hem de nodige rust. En vergeet ook zelf je cooling down niet!

Indien je een hele lange wandeling gaat maken, kan het handig zijn om water en eten in een bakje mee te nemen.

De PicNik eet- en drinkbak is erg handig voor op reis De voerbak en drinkbak bestaat uit twee delen die in elkaar geklikt worden waardoor de eetbak kan worden afgesloten om voer mee te nemen onderweg De drinkbak is voorzien van ‘No Splash’ rand Door de onderste rand kan de voerbak niet kantelen.

9200000037363622

Hondenschoentjes

Als je van plan bent om lange wandelingen te maken in bergachtig gebied is het handig om speciale schoentjes mee te nemen, want de voetkussentjes beschadigen sneller dan je denkt.

hondenshoentjes

 

 

 

 

 

Reistassen

Als je hond niet zo ver kan wandelen of je wilt je hondje meenemen, is het gebruik van een hondenreistas erg handig.

draagtas grijs

 

Deze transporttas is geschikt katten en kleine honden. Hij is licht, robuust en van hoge kwaliteit, waterbestendig en makkelijk te onderhouden. Met roosters voor luchtcirculatie. Het ligkussen is wasbaar tot 30°C. De tas is opvouwbaar. Met handige draagtas.

 

 

 

Reistas Star

 

Deze draagtas met ster is geschikt voor katten en kleine honden. Hij kan makkelijk gedragen worden of er kan gebruik gemaakt worden van de schouderband. De tas heeft luchtroosters die afgesloten kunnen worden. In de zijvakken kunnen makkelijk spullen opgeborgen worden, zoals het vaccinatieboekje, de lijn of wat lekkers. Hij is voorzien van een halsbandbevestigingskoord. Gemakkelijk te onderhouden.

 

Reistas zwart

 

Deze mooie draagtas met hoogwaardig teflon coating is geschikt voor katten en kleine honden. Door de teflon coating is hij bestand tegen vuil en vocht. De tas heeft veel zijvakken, een wasbaar kussen (tot 30°C) en halsbandbevestigingskoord. Met vele gaten voor een goede luchtcirculatie.

 

 

 

Hondendraagzak

 

4LazyLegs zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van je huisdier. De handige draagzak zorgt er voor je wandeling met je hond zo aangenaam en veilig mogelijk wordt. Het merk heeft een stoere uitstraling. De producten van 4LazyLegs zijn niet alleen bedoeld voor de allerkleinste huisdieren zoals Chihuahua’s. De draagzakken zijn ook geschikt voor gehandicapte hondjes, oudere honden met slappe poten of kleine hondjes die makkelijk nerveus worden op drukke plaatsen. Dankzij de gebruiksvriendelijke producten van dit merk kun je lange wandelingen blijven maken, zelfs als je hond dit niet altijd even goed volhoudt.

 

error: Content is protected !!