Overlijden van je hond

Ooit zal je het meemaken dat je hond overlijdt. Aan een ziekte, een ongeluk of door ouderdom.

Toen mijn hond overleed stortte mijn wereld in. Ik wist dat het zwaar was om je hond te verliezen, maar het is echt een hele zware, pijnlijke tijd. Het is alsof je een stuk van jezelf verliest. Hij ging altijd met mij op stap, hij was overal bij.

Wat je voelt als je hond is overleden, is niet gek. Ten eerste ben je zeer geschokt. Je bent prikkelbaar, boos, verdrietig en in het algemeen depressief. Dat is een normale reactie als je rouwt, dus het gevoel is niet raar en je hoeft je er niet voor te schamen.

Wat je voelt zal overgaan, maar dat kost tijd. Het voelt alsof je verdriet nooit zal eindigen, maar op den duur zal het toch minder worden. Ik mis mijn hond nog steeds heel veel, maar die depressieve gevoelens die ik de eerste paar maanden had, zijn nu verdwenen. Niemand kan zeggen hoe lang je zal treuren, maar het is niet voor altijd.

Ik wil je toch een paar tips meegeven die kunnen helpen om het verlies van je hond iets draaglijker te maken.

Probeer iemand te vinden waar je er mee over kunt praten. Iemand die naar je luistert zonder te oordelen of je vertelt hoe je van het gevoel af komt. Een luisterend oor.

Het kan ook helpen om op te schrijven hoe je je voelt. Schrijf op wat het verlies van je huisdier voor je betekent. Als je gedurende dag wilt praten over je verdriet, maar er is geen mogelijkheid voor, schrijf het dan op.

Zoek eventueel contact met iemand die zelf ook ooit een huisdier heeft verloren. Je kan je verdriet delen met iemand die dezelfde gevoelens heeft of heeft gehad. Vraag eventueel jouw dierenarts om hulp.

Ik hoop dat deze tips je op weg helpen bij het omgaan met het rouwproces na de dood van je hond. Mijn hart gaat uit naar jullie tijdens deze moeilijke tijd in je leven.

Als je er behoefte aan hebt, kan je hieronder een berichtje achterlaten. Misschien om wat van je af te schrijven, om een ander te steunen of gewoon om je gevoel te uiten.

Geen favoriet onderwerp om over te praten/schrijven maar wel een onderwerp waar je mee te maken kunt gaan krijgen. Veel huisdiereigenaren kiezen er tegenwoordig voor om hun huisdier te laten cremeren. Dan kan een prachtig asbeeld als blijvende herinnering dienen. Het kan vervaardigd worden uit een tinlegering, verbronsd of zilvertin. Aan de onderzijde van het beeldje kan een hoeveelheid as van het geliefde huisdier bewaard worden.

asbeeldje

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!