Verzorging

De vacht van je hond heeft verzorging nodig. Borstel hem regelmatig.

Sommige honden moeten regelmatig naar de trimsalon. Tussendoor moet je zelf ook de vacht regelmatig borstelen om overmatige klitten te voorkomen. Indien de vacht teveel geklit is, voelt dat niet fijn voor de hond en de trimsalon zal er meer tijd aan hebben waardoor de prijs kan oplopen of zal de trimmer de vacht moeten scheren.

borstel         borstel handvat           slicker

Als je je hond zelf wilt wassen, begin er vroeg genoeg mee (als puppy), zodat hij er aan kan wennen. Het kan een aardig gevecht worden als de hond het niet gewend is. Gebruik geen shampoo die je ook voor jezelf gebruikt, maar een speciaal op de hondenhuid afgestemde shampoo.

shampoo                      shampoo Beau

Als je het wilt, kan je de vacht van je hond trimmen met een tondeuse. Let er wel op of de vacht geschikt is om te scheren, dat alle klitten uit de vacht zijn geborsteld en dat de vacht schoon is. Bij twijfel altijd een hondentrimmer raadplegen.

Tondeuse

 

Er bestaat ook een draadloze tondeuze, zeer gemakkelijk.

Wahl tondeuse Pro blauw. Accu tondeuse, met snoer en snoerloos te gebruiken. Verzorgde, geborstelde vacht is ook met opzetkam mogelijk. De tondeuse wordt geleverd inclusief plastic opzetkammen 3/6/10/13/25 mm, schaar, kam, olie en schoonmaakborsteltje.

tondeuse

 

Verzorging hond

 

Een praktisch handboek met informatie over alle aspecten van het houden van een hond. Behandeld worden onder meer voeding, dagelijkse verzorging, het grootbrengen van puppy’s en alles waarop je moet letten als je een hond in huis haalt. Nuttige eerste hulptechnieken en adviezen voor het geven van medicijnen, de verzorging na een operatie en voor de verzorging van (brand- en bijt)wonden.

 

 

 

 

verzorging hond

 

Op en top verzorgd… van top tot teen.

In dit boek komt de volledige verzorging van de hond, met veel tips over de gezondheid voor. Het informeert over het voorkomen en/of herstellen van kwalen, schoonheidsverzorging van elk type vacht, ontspanningsmassage en voedingssupplementen. Alle essentiële behoeften van alle honden worden genoemd. Een gemakkelijk leesbaar boekje, geïllustreerd met mooie kleurenfoto’s.

 

 

error: Content is protected !!